Venlo Regionomics

Gemeente Venlo is een van de leidende gemeenten die succesvol cradle2cradle (C2)principes toe weet te passen. In het najaar is het nieuwe, geheel op C2C gebaseerde, stadskantoor van gemeente Venlo geopend. Tevens is in oktober 2016 het C2C jaar afgetrapt in gemeente Venlo. Gedurende dit jaar vinden er allerlei activiteiten plaats die aansluiten bij C2C en de positionering van Venlo als duurzame regio.

In tegenstelling tot de succesvolle toepassing van C2C in de gebouwen, blijft de toepassing van C2C in de voor regio relevante (top)sectoren zoals agrofood, tuinbouw & uitgangsmaterialen, logistiek en hightech systems & materials in de regio nog achter. De initiatiefnemers willen de regio naar de volgende fase helpen en regionale ondernemers en professionals, middels de toepassing van de beproefde scan, screen, implement traject, trainen en bewust maken van de toegevoegde waarde van C2C innovatie en implementatie.

En dat op een maatschappelijke en op een economische basis. Beoogde uitkomst is de ontwikkeling van enkele op C2C geïnspireerde nieuwe producten en bedrijven en een hogere regionale economisch verdienkracht voor de in de regio relevante sectoren in brede zin.

Lees hier meer:http://www.c2cvenlo.nl/nieuws/2-daags-event-venlo-regionomics