C2C in Venlo

het Cradle to Cradle principe omarmd

Gemeente Venlo wil samen met partijen in de regio laten zien dat een duurzame wereld écht werkelijkheid kan worden. Daarom heeft gemeente Venlo als eerste regio ter wereld het Cradle 2 Cradle principe omarmd. Zelf het goede voorbeeld geven en Venlo op de kaart zetten; innovatie aanjagen bij het bedrijfsleven; jonge talenten binden aan de regio. Dat is wat Venlo wil bereiken door te werken vanuit de Cradle 2 Cradle principes: een innovatief economisch principe.

Gemeente Venlo ziet graag dat iedereen rekening houdt met de visie en heeft de principes verankert in haar beleid. Wanneer een organisatie bijvoorbeeld wil gaan (ver)bouwen, is de kans groter dat de gemeente het bouwplan positief beoordeeld wanneer dit volgens de C2C-gedachte gebeurt. Sportcomplex Egerbos en basisschool de Zuidstroom zijn volgens dezelfde principes gebouwd. Gemeente Venlo helpt je daarbij. Je kunt bijvoorbeeld advies inwinnen bij het C2C expolab of je kunt het ambitieweb invullen. Dit web helpt je met het vaststellen van jouw ambitieniveau in nieuwe projecten. Met de uitkomsten kun je gericht advies inwinnen bij gemeente Venlo of bij het C2C expolab

Diverse bedrijven in de regio, waaronder Jalema, Staco BV, AGMI, Noble Benelux, Van Houtum en AMI, hebben succesvol geïnvesteerd in Cradle 2 Cradle producten. Bovendien zijn het C2C ExpoLAB en C2C Product Innovation Institute in Venlo gevestigd.