Open dagen stadskantoor Venlo 28 & 29 oktober

Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober, tussen 11.00 en 16.00 uur, kunt u een kijkje nemen in het Stadskantoor van de gemeente Venlo. Een jaar geleden werd het Stadskantoor geopend. De open dagen trokken toen 7.000 bezoekers. Intussen zijn al 17.000 mensen rondgeleid, van studenten, ondernemers en inwoners tot internationale gezelschappen. De belangstelling voor dit bijzondere Cradle to Cradle gebouw, dat een internationale Architectuurprijs won, blijft groot. Daarom geven we graag nog een keer iedereen de gelegenheid het gebouw te bezoeken. Met als hoogtepunt: de kas van het gebouw waar u geniet van een betoverend uitzicht.

Tips voor thuis

Er zijn diverse organisaties met praktische tips over wat u thuis kunt doen om duurzamer te leven. Bijvoorbeeld over een gezond binnenklimaat, het besparen en opwekken van energie, het afkoppelen van de regenpijp van het riool, duurzaam reizen, tips om de tuin te vergroenen etc.

Ontdekbus voor kinderen

De Ontdekbus is er speciaal voor nieuwsgierige kinderen! Via spannende proefjes maken kinderen kennis met duurzaamheid. Zoals bootjes maken van piepschuim, een fiets die energie opwekt, een raket wegschieten, chocolade smelten op zonne-energie en het maken van meelworm lolly's!

Fietstocht

Fiets mee met de eerste Cradle to Cradle fietsroute ter wereld! U fietst langs een aantal Venlose Cradle to Cradle pareltjes. Van Stadskantoor tot sporthal. En van basisschool tot Kloosterdorp Steyl. Via de app ‘Izi Travel’ (te downloaden op uw telefoon) krijgt u onderweg uitleg. U start de route vanaf elk gewenst knooppunt in de app. De tocht heeft een lengte van ca. 30 km. Maar knooppunten overslaan en later bezoeken kan natuurlijk ook. Deelname is gratis, wie zich aanmeldt krijgt onderweg een aantal extra’s. Zoals gratis toegang tot de tentoonstelling ‘Spieken’ in het Missiemuseum Steyl en een consumptie. Aanmelden: www.citytourvenlo.nl.

Praktisch

U kunt parkeren in parkeergarage Maaswaard, onder het Stadskantoor (Prinsessesingel 4). Gratis parkeren kan op het Kazerneterrein (Garnizoenweg 3, loopafstand ca. 7 min.). Er is een extra fietsenstalling aan de Veilingstraat.