Sfeerkeepers voorbeeld sociale Cradle-to-Cradle

www.sfeerkeepercollege.nl

Sfeerkeepers zijn sociale voorbeelden van C2C. Sinds 2007 zijn de sfeerkeepers actief op en rondom scholen met betrekking tot straat- en burgercultuur. Het zijn bruggenbouwers tussen leerling en docent, ouder en school, buurtbewoners en directie. Zij zetten zich in voor jongeren om hen kansen te geven voor de toekomst.  

Langzaam maar zeker krijgt het begrip ‘Sfeerkeeper’ voor inwoners van Venlo meer betekenis. Dit omdat de sfeerkeepers en de junior assistent sfeerkeepers veel worden gezien op verschillende evenementen, zoals de Venlospelen. Ook tijdens de opening van het stadskantoor waren de sfeerkeepers actief. De jongeren stonden op elke verdieping om mensen op te vangen en hebben bijgedragen aan een goed verloop van de dag.

Hoe word je sfeerkeeper?
Leerlingen en studenten volgen o.a. de leerroute sfeerkeeper. De leermethode is gericht op gedragsverandering, zelfbewustzijn, vertrouwen, respect en communicatie.

Begonnen als een jongerenproject, komt nu de inbedding in het voortgezet onderwijs. Dit biedt de mogelijkheid voor serieuze doorstroming binnen het mbo en daarna kunnen jongeren aan de slag in de maatschappij. De sfeerkeepers zijn voorloper op het gebied van sociale duurzaamheid en sociale veiligheid. De visie, de durf en de samenwerkingen hebben hiertoe geleid. Bewezen is dat de kracht van de sfeerkeeper helpt!

Samenwerking
Het Sfeerkeeper College en de samenwerkende bedrijven, zijn lid van Social Enterprise en MVO gecertificeerd. Ze houden zich bezig met o.a.:
- Jongerenprojecten
- Naschoolse projecten,
- Leertraject JAS
- Schoolverlaters projecten 
- MBO Sfeerkeeper College, entree en nivo 2

Bekijk hier de uitzending van 'Met het oog op Venlo' :
https://www.youtube.com/watch?v=8ZZHM7t4xrI&feature=youtu.be

Meer informatie? Kijk dan op www.sfeerkeepercollege.nl